maanantai 23. toukokuuta 2011

Juhlahumua - Kastemekko

Minulla on jo pidempään ollut päällä projekti. Tarkoituksena on tehdä siskoni lapselle kastemekko. Toki suvussamme on kastemekkoja, mutta tämän mekon tarkoituksena on se, että sen käyttöön otto ei vaadi tappeluita. Kastemekko on tarkoitus tehdä äitini hääpuvusta, joka on tehty Prinsessa Dianan hääpuvun mallin mukaan.Tässä alla muutama kuva mielenvirkistykseksi siitä, millainen puku lähtökohdiltaan oli kyseessä. Valitettavasti en tajunnut ottaa varsinaisesta puvusta kuvaa ennen sen "turmelemista".
Hääpuku oli tälläinen

Vappuna suoritin tähän tehtävään nähden operaatin mekon etsinnän. Tietona oli, että mekko olisi vanhempieni kodissa vaatehuoneessa. Voi luoja.. ja syvä huokaus. Millä ilveella sieltä löytyisi yhtään mitään. Ei mikään muu auttanut kuin suorittaa operaatio hääpuvun metsästys. Kyllä se varmaan oli hieman koomisen näköistä kun minä ryömin jossain vaatehuoneessa ja huutelen perässä, että saa sit kiskoa pois jos, en muuten pois pääse. Kaikki tämä tehtiin tietysti vapun kunniaksi Diakin keltaiset haalarit päällä.

Mekko saatiin kaivettua esille ja aloitin suoraan purkuhommat. alkoi olemaan jo hieman kiire koko kastemekon kanssa. Purkamiseen ei tarvinnut loppupelissä käyttää kovinkaan paljon aikaa, mutta onhan se itsestään selvyys, että kyseessä on koko työn hitain vaihe. Purun jälkeen kaikki sujui kuin itsestään ja samana iltana kun oli Suomi -Ruotsi MM-ottelu, ompelin puvun alusta loppuun asti. 
Mekko koko pituudessaan edestäpäin. 
Mekon koko on 62.

Häämekosta halusimme sailyttää tietyt elementit. Tämän puvun lähtökohtanan oli hääpuvun kaunis miehusta, jonka halusimme säilyvän. Lisäksi vyötäröä koristava suuri rusetti on myös hääpuvun peruja.
Takana näkyy sama ajatus. Miehustan idea kantaa myös selän puolella. Takana ihan kauluksen yläpuolella on pienet napit, 
jotka on myös sellaisenaan siirretty hääpuvusta.
Mekossa on sekoitus uutta ja vanhaa. Vanhaa toki enemmän, koska pohjalla on tosiaan vanha hääpuku. Kaikki suuaukot saivat vanhan pitsin sijaan uudet satiininauhat. Se kun mielestäni vaikutti kasteeseen sopivammalta. Vielä olisi tarkoitus tehdä tyyny, johon tulisi kaikkien sisarusteni lasten nimet kirjata, tai sitten kirjataan vain ne jotka on tässä mekossa kastettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti